Biban de mare cu fenicul caramelizat si salata verde cu spanac

Biban de mare cu fenicul caramelizat si salata verde cu spanac

          BIBAN DE MARE CU FENICUL

Recomandat si in dieta Dukan incepand cu Etapa de Croaziera

Biban de mare cu fenicul caramelizat si salata verde cu spanac retete ducan, retete sanatoase

INGREDIENTE:

2 – 3 bibani de mare

1 bulb de fenicul

un fir de praz potrivit de mare

2- 3 linguri cu ulei de masline

1/2 pahar cu vin alb

1 lime (jumatate taiat felii si jumatate doar zeama)

sare, piper

MOD DE PREPARARE:

 Curatam si tocam marunt prazul. Indepartam stratul exterior al feniculului, spalam bulbul, dam deoparte frunzele si il taiem mai intai in doua, apoi felii potrivite. Incingem uleiul intr-o cratita si adaugam prazul cu feniculul. Cand se inmoaie putin amestecul turnam 1/2 pahar de vin alb si zeama de la 1/2 lime. Lasam sa scada zeama (aprox. 10 min.) si in acest timp pregatim pestele.

Biban de mare cu fenicul caramelizat si salata verde cu spanac retete ducan, retete sanatoaseBiban de mare cu fenicul caramelizat si salata verde cu spanac retete ducan, retete sanatoaseBiban de mare cu fenicul caramelizat si salata verde cu spanac retete ducan, retete sanatoaseBiban de mare cu fenicul caramelizat si salata verde cu spanac retete ducan, retete sanatoaseBiban de mare cu fenicul caramelizat si salata verde cu spanac retete ducan, retete sanatoase

Spalam pestii bine si ii stergem cu hartie absorbanta.. Ii dam cu sare pe ambele parti si putin inauntru si presaram putin piper proaspat rasnit. Jumatatea de lime ramasa o taiem felii. Umplem fiecare peste cu felii de lime si frunzele de fenicul.

Biban de mare cu fenicul caramelizat si salata verde cu spanac retete ducan, retete sanatoaseBiban de mare cu fenicul caramelizat si salata verde cu spanac retete ducan, retete sanatoaseBiban de mare cu fenicul caramelizat si salata verde cu spanac retete ducan, retete sanatoase

Intr-un vas ceramic asezam amestecul de praz si fenicul peste care asezam pestii pregatiti.  Acoperim vasul cu o folie de aluminiu si bagam la cuptor pentru aproximativ 15 minute la foc maricel (200 de grade C – treapta 5 la cuptorul cu gaz). Dupa 15 minute dam folia jos, scadem temperatura la 180 de grade C – treapta la cuptorul cu gaz si lasam sa se rumeneasca frumos.

Biban de mare cu fenicul caramelizat si salata verde cu spanac retete ducan, retete sanatoaseBiban de mare cu fenicul caramelizat si salata verde cu spanac retete ducan, retete sanatoase

Alegem fileuri de peste si bucati de fenicul care s-a caramelizat frumos in tava. Pentru servire preparam o salata din: frunze de salata verde, spanac proaspat (eu am folosit baby spanac), sare, ulei de masline si otet balsamic (dupa gust).

POFTA BUNA!!!

Biban de mare cu fenicul caramelizat si salata verde cu spanac retete ducan, retete sanatoase

 

Biban de mare cu fenicul caramelizat si salata verde cu spanac retete ducan, retete sanatoase

,

Comments are closed.