Chec pufos
CHEC PUFOS
INGREDIENTE: (pentru 2 tavi de chec sau una mai mare de cozonac)
5 oua
1 cana cu zahar
1 cana cu faina
1 praf de sare
1 lingura cu ulei
1 lingura cu cacao
zahar pudra
MOD DE PREGATIRE:
Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare. Cand sunt batute de nu se desprind de pe tel se adauga zaharul si se amesteca pana cand acesta este aproape topit (luati putina spuma intre degete si daca zaharul se simte ca un nisip fin este ok). albusurile devin acum mai cremoase.
Galbenusurile se freaca cu un praf de sare si cu o lingura de ulei pana devin ca o crema. Apoi se adauga usor peste albusurile batute si se amesteca cu telul sau cu lingura / spatula.
Se adauga si faina si se amesteca la fel de usor de sus in jos. Adaugati faina treptat.
Pregatim tavile astfel: punem putin ulei in fiecare tava si il intindem cu ajutorul unui servetel. Apoi adaugam cate o lingura cu faina si tapetam bine peretii tavilor.
Se toarna compozitia in tavile de chec (cam 80%). Restul aluatului se amesteca cu o lingura de cacao si se toarna, in mod egal, peste compozitia galbena. Cu ajutorul unui cutit sau cu o coada de lingura se amesteca cele doua compozitii, astfel incat sa aiba aspectul marmorat.
Se dau tavile la cuptor pentru 30 minute (la o temperatura medie de 180 grade C). Verificam cu o scobitoare daca este copt (aceasta trebuie sa iasa curata si uscata). Scoatem tavile din cuptor si lasam la racit pe un fund de lemn. Scoatem din tava, pudram cu zahar si taiem.
POFTA BUNA!!!