PRAJITURA CU CIRESE AMARE

PRAJITURA CU CIRESE AMARE

Prajitura cu cirese amare

PRAJITURA CU CIRESE AMARE   Sa bucatarim cu Leta

INGREDIENTE:

200 g unt gras

150 g de zahar brun

5 oua

375 g de faina

250 ml lapte

o lingurita praf de copt

un varf cutit cu sare

300 g cirese amare

o lingurita esenta migdale

MOD DE PREPARARE:

Incincem cuptorul la 160 de grade Celsius (sau treapta 3).

PRAJITURA CU CIRESE AMARE   Sa bucatarim cu Leta PRAJITURA CU CIRESE AMARE   Sa bucatarim cu Leta PRAJITURA CU CIRESE AMARE   Sa bucatarim cu Leta

Se mixeaza untul cu zaharul, ouale si esenta de migdale la viteza mica si apoi 5 minute la viteza mare pentru a obtine o crema spumoasa.

PRAJITURA CU CIRESE AMARE   Sa bucatarim cu Leta PRAJITURA CU CIRESE AMARE   Sa bucatarim cu Leta

Se amesteca faina cu praful de copt si sarea si se adauga alternative cu laptele peste compozitia cu unt.

PRAJITURA CU CIRESE AMARE   Sa bucatarim cu Leta PRAJITURA CU CIRESE AMARE   Sa bucatarim cu Leta PRAJITURA CU CIRESE AMARE   Sa bucatarim cu Leta PRAJITURA CU CIRESE AMARE   Sa bucatarim cu Leta

Se amesteca, se adauga ciresele fara samburi si se toarna aluatul intr-o tava de copt rotunda (tip inel) unsa cu putin ulei si tapetata cu faina sau hartie de copt.

PRAJITURA CU CIRESE AMARE   Sa bucatarim cu Leta PRAJITURA CU CIRESE AMARE   Sa bucatarim cu Leta PRAJITURA CU CIRESE AMARE   Sa bucatarim cu Leta PRAJITURA CU CIRESE AMARE   Sa bucatarim cu Leta PRAJITURA CU CIRESE AMARE   Sa bucatarim cu Leta

Se coace 30 de minute sau pana cand s-a rumenit frumos, in functie de cuptor.

PRAJITURA CU CIRESE AMARE   Sa bucatarim cu Leta

POFTA BUNA!!!

 

PRAJITURA CU CIRESE AMARE   Sa bucatarim cu Leta

, , , ,

Comments are closed.