Sos de usturoi Dukan

On
SOS DE USTUROI DUKAN
Croaziera, Consolidare, Stabilizare
Sos de usturoi Dukan   Sa bucatarim cu Leta
Ingrediente:
usturoi uscat
sare
ulei de parafina
otet sau zeama de lamaie
iaurt 0,1% grasime
marar
Mod de preparare:
Se strivesc cateii de usturoi curatati si spalati; se amesteca cu sare (un varf de cutit). Uleiul de parafina se amesteca cu apa minerala (2 lingurite de ulei cu aprox. 2-3 linguri de apa minerala). acest amestec se adauga treptat peste usturoi si se amesteca energic pentru a obtine o consistenta ca a maionezei. Se pun cateva picaturi de otet alb sau de zeama de lamaie (pentru a mai domoli iuteala usturoiului) si se amesteca cu mararul tocat marunt (cateva fire pentru gust si culoare). La sfarsit se adauga incet iaurtul amestecand in continuu, fara a subtia prea tare maioneza de usturoi.
Se poate servi alaturi de carne sau legume la gratar.
Sos de usturoi Dukan   Sa bucatarim cu Leta
10 – 15 catei de usturoi
Sos de usturoi Dukan   Sa bucatarim cu Leta
se strivesc
Sos de usturoi Dukan   Sa bucatarim cu Leta
se amesteca cu sare
Sos de usturoi Dukan   Sa bucatarim cu Leta
dupa ce a fost amestecat cu uleiul de parafina
Sos de usturoi Dukan   Sa bucatarim cu Leta
iaurt 0,1%
Sos de usturoi Dukan   Sa bucatarim cu Leta
se adauga peste amestecul de usturoi
Sos de usturoi Dukan   Sa bucatarim cu Leta
gata de servit asezonat cu putin marar proaspat
Sos de usturoi Dukan   Sa bucatarim cu Leta

Un comentariu la „Sos de usturoi Dukan

Comentariile sunt închise.