Cornulete de post

Cornulete de post

CORNULETE 

Cornulete de post retete ducan, retete sanatoase

Cand eram copil mama ne pregatea cornulete fragede de post. Acum ceva timp am redescoperit caietul cu retete (unele vechi scrise de mama, altele mai noi scrise de mine si de sora mea..) si am fost foarte incantata sa pregatesc cateva… Si cum acum suntem in post va propun aceste cornulete fragede si crocante…

INGREDIENTE:

Cornulete de post retete ducan, retete sanatoase1 cana cu ulei

1 cana cu bors

drojdie cat o nuca (1/2 pachet mic de drojdie)

faina cat cuprinde (450 – 500 g de faina)

un varf de cutit cu sare

OPTIONAL: zahar pudra

PREPARARE:

Cernem faina intr-un castron incapator. Apoi amestecam toate ingredientele odata … simplu si formam o bila de aluat pe care o lasam sa creasca timp de 1 ora. O putem chiar baga la frigider in folie de plastic.

Cornulete de post retete ducan, retete sanatoase Cornulete de post retete ducan, retete sanatoase

In acest timp pregatim o tava cu foaie de copt sau clasic: unsa cu ulei si tapetata cu faina.

Dupa 1 ora rupem bucati si fiecare bucata o intindem intr-o foaie nu prea subtire si o taiem patratele (sau o intindem in cerc si taiem raze). Asezam pe fiecare patrat o bucata de rahat sau un miez de nuca sau gem (visine, prune)… Rulam in colt si formam cornuletul pe care il asezam pe tava pregatita mai devreme.

Cornulete de post retete ducan, retete sanatoase Cornulete de post retete ducan, retete sanatoase Cornulete de post retete ducan, retete sanatoase Cornulete de post retete ducan, retete sanatoase Cornulete de post retete ducan, retete sanatoase Cornulete de post retete ducan, retete sanatoase Cornulete de post retete ducan, retete sanatoase Cornulete de post retete ducan, retete sanatoase  Cornulete de post retete ducan, retete sanatoase Cornulete de post retete ducan, retete sanatoase Cornulete de post retete ducan, retete sanatoase

In timp ce noi rulam cornuletele preincalzim cuptorul la 150º C. Cand umplem o tava bagam la cuptor si lasam pana ce se rumenesc (nu mai mult de 15 minute) – ele sunt foarte subtiri.  Procedam in continuare dupa acelasi “scenariu” pana se termina aluatul.

Lasam sa se raceasca si apoi le pudram cu zahar.

Cornulete de post retete ducan, retete sanatoase Cornulete de post retete ducan, retete sanatoase

POFTA BUNA!!!!

Cornulete de post retete ducan, retete sanatoase

Cornulete de post retete ducan, retete sanatoase

,

Comments are closed.