Scovergi pufoase
600 g faina
PREPARARE:
Cernem faina intr-un bol si dizolvam drojdia in putina apa calduta (din cantitatea data). Facem o gropita in centrul fainii si turnam drojdia dizolvata, presaram putina faina si lasam 5-10 minte, pana cand se activeaza.
Intre timp dizolvam sarea si zaharul in apa calduta ramasa. Cand drojdia a crescut, turnam apa si incepem sa framantam. Vom obtine un aluat moale si lipicios. Eu l-am framantat la robotul de bucatarie dar, se poate lucra si la mana. Dupa 10-15 minute ungem aluatul bine cu ulei si lasam la crescut.
Ungem bine cu ulei blatul de lucru, rasturnam aluatul si il impartim in bucati cat mai egale. Formam scovergile si le prajim in ulei incins la foc mediu. Le intoarcem de mai multe ori ca sa nu se arda prea tare pe o parte. Le scoatem pe hartie absorbanta.
Sunt delicioase cu diverse gemuri, tavalite prin zahar pudra vanilat sau cu branza si smantana. Pofta buna!