Guacamole mexican
INGREDIENTE:
3 buc avocado copt
1/2 ceașcă de roșii cherry
2 ardei iute
3 linguri de ceapă roșie
câteva fire de pătrunjel proaspăt
zeama de la jumătate de lămâie
sare după gust
PREPARARE:
Partea cea mai interesantă este zdrobitul: cu o furculiță zdobiți bucațile de avocado. Eu nu îl fac pastă, mai las și bucățele crocante.
Roșiile se taie cubulete; patrunjelul, ceapa si ardeiul iute se toacă fin. Se amestecă roșiile, ceapa, pătrunjelul, sucul de lămâie și ardeiul în piure-ul de avocado până se combină bine. Condimentăm cu sare după gust.
Notă:
- Pasta guacamole trebuie servită imediat. Nu se păstrează bine. Se maroneste destul de repede. Dacă adaugăm zeama de lămâie rapid reușim să evitam oxidarea timpurie. Ar trebui servit la temperatura camerei.
- Rețeta este scrisă după preferintele familiei mele. Roșiile pot fi mai multe sau mai puține. In ceea ce priveste ardeiul iute: dacă nu vă place poate lipsi, iar dacă il folositi – gustați: puneți o parte din ardeiul tocat și vedeți iuțimea. Puteți scoate semințele, lăsându-le împreuna cu venele va fi mai iute.
- Se poate adăuga și suc de lime pentru a-i da un impuls acid, dar adăugați cu moderație la început, astfel încât să nu dominați aromele celorlalte ingrediente.
- Ceapa roșie poate fi înlocuită cu alt soi, inclusiv ceapă verde.