Sos Bechamel

On

SOS BECHAMEL

INGREDIENTE:

 30 g unt (preferabil mai gras)
30 g faina (3 linguri rase)
200 – 300 ml lapte dulce (sa nu iasa sosul nici prea subtire si nici prea gros)
1 varf de cutit cu sare
1/2 lingurita cu praf de nucsoaraSos Bechamel   Sa bucatarim cu Leta
PREPARARE:
Luam o cratita mai mica si o asezam la foc mic. Adaugam untul taiat cubulete, de preferinta, pentru ca se topeste mai usor si uniform. Si incet incet adaugam faina. Amestecam cu o furculita (daca nu reusiti repede cu furculita puteti folosi un tel tip para – fix) ca sa nu se formeze cocoloase si cu grija sa nu se arda faina pe marginile cratitei. Incorporam astfel toata faina. Si incepem sa adaugam laptele incet pana subtiem sosul care va ajunge la consistenta unei smantani subtiri (ca smantana pentru gatit). Inchidem aragazul si lasam sosul deoparte sa se raceasca.
Sos Bechamel   Sa bucatarim cu Leta  Sos Bechamel   Sa bucatarim cu Leta
Il putem folosi la preparate de genul lasagna, cannelloni, garnituri de legume, la carne, retete pentru copii cum ar fi: budinci, rasol de carne sau de peste (variante in care i se pot adauga lamaie sau verdeturi)…
Sos Bechamel   Sa bucatarim cu Leta
 
Tags:

Comments are closed.