Ricciarelli

On

RICCIARELLI

Ricciarelli   Sa bucatarim cu Leta

Biscuiti crocanti pe margini, dar moi si lipiciosi in interior, cu un gust pregnant de migdale…. se pot servi simpli, alaturi de un ceai sau o cafea… sau pot fi daruiti persoanelor dragi!!!

INGREDIENTE:

Ricciarelli   Sa bucatarim cu Leta

2 albusuri

225 g de zahar fin

300 g de migdale macinate

coaja rasa fin de la 1 lamaie

1 ligurita de scortisoara macinata

1/2 lingurita de esenta de migdale

1 varf de cutit de sare

zahar pudra pentru ornat si modelat

PREPARARE:

Batem albusurile spuma semi-tare, apoi incepem sa adaugam zaharul treptat, lingura cu lingura, pana cand compozitia este tare si lucioasa. Incorporam coaja de lamaie, scortisoara pudra si sarea. Apoi amestecam cu o spatula esenta si migdalele macinate, pana cand obtinem un aluat moale si lipicios.

 Ricciarelli   Sa bucatarim cu Leta Ricciarelli   Sa bucatarim cu Leta Ricciarelli   Sa bucatarim cu Leta Ricciarelli   Sa bucatarim cu Leta Ricciarelli   Sa bucatarim cu Leta

Pregatim doua tavi joase, le ungem cu grasime si le tapetam cu hartie de copt (eu am folosit folie din silicon si nu a mai fost nevoie de grasime). Ne pudram bine pe maini cu zahar pudra si formam din aluat ovaluri (mie mi-au iesit vreo 25 de bucati – daca sunt mai groase pot fi 20).

Ricciarelli   Sa bucatarim cu Leta Ricciarelli   Sa bucatarim cu Leta Ricciarelli   Sa bucatarim cu Leta

Preincalzim cuptorul la 150° C / nivelul 2 (gaz). Coacem 25 de minute sau pana cand se rumenesc. Lasam biscuitii sa se raceasca in tava si ii pudram cu zahar pudra din belsug. Ii putem pastra intr-un recipient inchis pentru a ramane moi. Daca ii lasam afara devin mai crocanti.

Ricciarelli   Sa bucatarim cu Leta Ricciarelli   Sa bucatarim cu Leta Ricciarelli   Sa bucatarim cu Leta

POFTA BUNA!!!

Ricciarelli   Sa bucatarim cu Leta

Ricciarelli   Sa bucatarim cu Leta
 
Tags:

Comments are closed.