Pizza fara blat sau chec aperitiv
INGREDIENTE:
4 oua
300 g cuburi de sunca sau salam sau friptura
100 g masline felii
300 g ciuperci felii
200 g cascaval ras
200 g faina
200 ml lapte
3 linguri ulei
5 g praf de copt
sare si piper dupa gust
Optional: marar si patrunjel proaspat tocat
MOD DE PREPARARE:
Faina se amesteca cu praful de copt. Batem ouale cu mixerul pana devin cremoase (ca la un pandispan). Adaugam laptele, alternativ cu faina si amestecam pana la omogenizare.
Punem si cascavalul ras impreuna cu sare si piper si cele 3 linguri cu ulei. Amestecam si adaugam cuburile de sunca, feliile de masline si ciupercile. Acum adaugam verdeata, daca dorim.
Tapetam o tava de cozonac cu hartie sau o tava patrata (20x20cm). Sincer la noi niciodata nu ajunge o portie, drept pentru care pregatesc dublu de ingrediente si folosesc o tava mai mare (35x20cm).
Preincalzim cuptorul la 180°C si coacem timp de 40 – 45 min, pana se rumeneste si daca probam cu o scobitoare aceasta iese curata. Lasam sa se raceasca in cuptor si apoi taiem si servim. Este foarte bun atat cald, cat si rece.
Savurati cu pofta!