Ciuperci pane
CIUPERCI PROASPETE PANE
CE AVEM NEVOIE:
500 grame ciuperci champinion (mici sau medii)
2 oua
1 lingura cu faina
2 linguri cu faina suplimentar
sare, piper
ulei pentru prajit
CUM PROCEDAM:
Curatam ciupercile de codite si le spalam bine. Intr-o oala potrivita punem apa cu 1 lingura cu sare si dam in clocot. Punem ciupercile spalate in apa si le lasam sa clocoteasca vreo 2 minute. Scurgem apa si lasam sa s raceasca ciupercile intr-o sita (si lasam asa pana se scurg bine – asa se scurge toata zeama neagra care iese din ciuperci). Intr-un bol deoparte amestecam ouale cu faina bine de tot pana ajungem la o consistenta ca cea de la clatite. Pe o farfurie punem si celelalte linguri de faina. Punem ulei intr-o tigaie neaderenta si punem tigaia la foc potrivit.
Luam cate o ciuperca si o tavalim prin faina de pe farfurie, o scuturam bine si apoi o scufundam in compozitia de oua. Scoatem si punem in tigaia cu ulei incins cu fara palariei in sus. Cand se incheaga oul din palarie le intoarcem. Atunci cand sunt rumenite le scoatem pe servetele de hartie ca sa absoarba surplusul de ulei.
POFTA BUNA!!!