Gogosele cu ciocolata pe bat
[list][list_item icon=”ok”][/list]
Gogosele cu ciocolata pe bat
INGREDIENTE:
Gogosi: 260 g de faina
130 g de zahar
1 plic de zahar vanilat
150 ml de lapte
100 ml smantana
3 oua
3 linguri cu ulei vegetal (floarea soarelui/alune/germeni de grau etc.)
1 plic praf de copt
Glazura: 100 g de ciocolata
1 lingura ulei pentru topit
PREPARARE:
Intr-un castron incapator se amestesteca faina cu zaharul, zaharul vanilat si praful de copt. Se incorporeaza ouale, laptele si smantana (eu am avut smantana lichida). Compozitia va fi lichida si omogena. Se lasa 15 minute sa se odihneasca, timp in care pregatim aparatul pentru gogosele.
Cu o lingura turnam aluatul in forme si se lasa sa se rumeneasca.
Le putem servi pudrate cu zahar pudra sau glazurate cu ciocolata…
Ciocolata o taiem in bucati mici si o topim intr-o cratita impreuna cu o lingura de ulei. Scufundam in ciocolata topita un bat pentru acadele si il infigem in gogoasa. Apoi scufundam si gogoasa pe o parte in ciocolata si lasam sa se raceasca pe un gratar.
POFTA BUNA!!!