Gustari cu foietaj
Intotdeauna timpul ni se pare ca se comprima, ca nu este indeajuns pentru toate activitatile propuse. O gustare rapida e mereu binevenita. Pentru mine foietajul proaspat este minunat: cu branza, cu sunca sau cu zahar si scortisoara… Pentru o gustare rapida sau un mic dejun cald sau pentru picnic in familie sau cu prietenii ma scoate din incurcatura.
Foietajul proaspat se gaseste in toate supermarket-urile la raionul refrigerare, langa foi de placinta proaspete sau blaturi pentru pizza sau lipii.
Eu pregatesc doua tipuri de gustari: cu sunca si branza topita sau casacaval si cu mix de branzeturi pentru o gustare sarata.
Pe foaia de aluat crud intind o pasta din ketchup cu mustar (2 parti ketchup dulce + 1 parte mustar clasic). Adaugati sunca preferata (sunca de praga, muschi file, ciolan presat, prosciutto cotto, etc). Apoi felii de cascaval sau de branza.
Rulam strans foaia astfel incat devine un sul pe care il taiem in bucati de 2 – 3 cm. Putem sa le taiem total si sa le asezam bucati separate in tava pentru copt. Eu nu le tai de tot si apoi intorc in directie opusa una la doua felii.
Bagam tava la copt in cuptorul preincalzit la 150°C timp de 20 – 25 de minute (pana cand se umfla si se rumenesc). Lasam sa se raceasca in cuptor si le servim calde sau reci.
La fel procedam si cu cele cu branza. Ung foaia cu crema de branza, apoi adaug un mix de telemea si cascaval ras. Strang bine foaia de foietaj, taiem bucati de 2-3 cm si asezam in tava. Coacem la 150°C timp de 20 – 25 de minute (pana cand se umfla si se rumenesc).
Servim calde sau reci, impreuna cu ceai, cafea sau la o bere rece, intotdeauna cu pofta!!!