Prajitura de post
PRAJITURA DE POST CU COLA
INGREDIENTE:
- o cana cola
- o cana cu zahar
- 2 linguri cu miere lichida
- 6 linguri cu ulei
- o lingurita cu bicabonat de sodiu stins cu o lingura zeama de lamaie
- o cana nuci cu macinate
- 2 cani cu faina
- 2 linguri de cacao
- 2 linguri de esenta rom
SIROP:
- 150 g de zahar
- 150 ml de apa
CREMA:
- 250 g de margarina
- 100 g de zahar pudra
- 2 linguri ness
- o lingura din siropul de mai sus
- 70 g de nuca prajita si tocata
GLAZURA:
- 100 g de zahar
- 60 g de nuca tocata
MOD DE PREPARARE:
Intr-un castron mixam bine zaharul cu mierea si cola. Cand se dizolva zaharul adaugam uleiul (eu am folosit un ulei de arahide, dar se poate folosi si ulei de floarea soarelui), bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de lamaie si nuca.
Mixam usor apoi adaugam faina. Punem si cacaua si romul, apoi turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Coacem prajitura in cuptorul preincalzit (180 de grade C – treapta 4 la cuptorul clasic) pentru 25 minute.
Pentru sirop punem intr-o cratita zaharul. Cand se caramelizeaza stingem cu apa. Lasam pe foc pana se dizolva tot caramelul, apoi il lasam la racit.
Pentru crema mixam margarina cu zaharul pudra pana devine o crema spumoasa. Punemi ness-ul intr-o cana si il dizolvam cu o lingura de sirop fierbinte. Cand este rece il adaugam peste crema. Amestecam usor cu o spatula, dupa care adaugam nucile prajite.
Pentru glazura punem zaharul la caramelizat. Adaugam nucile si amestecam bine. Rasturnam nucile pe o hartie de copt si le sfaramam cu un facalet.
Punem blatul pe un platou si il insiopam. Intindem crema peste el si presaram glazura crant. Lasam prajitura la rece pana a doua zi.
POFTA BUNA!!!