Prajitura Desteapta Dukan
PRAJITURA DESTEAPTA DUKAN
Incepand cu Croaziera PP / PL
INGREDIENTE:
PREPARARE:
Preincalzim cuptorul la 180 de grade C sau la treapta de mijloc a unui cuptor traditional.
Ouale se separa, iar albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Galbenusurile se mixeaza cu indulcitorul si branza, dupa care se adauga esenta de vanilie si amidonul. La sfarsit se adauga taratele de ovaz si se amesteca bine. Se pune laptele si se omogenizeaza. La sfarsit se amesteca albusurile batute (cu ajutorul unei spatule).
Tapetam o tava cu hartie de copt (eu am folosit o tava de aprox. 20 / 15 cm). Daca folosim o tava mai mare ne trebuie cantitati mai mari de ingrediente deoarece nu va mai iesi asa de inalta. Rasturnam compozitia in tava si bagam la cuptor. Lasam 10 minute la foc tare (180 grade) si apoi scadem la 150 de grade. Lasam 1 ora (daca se rumeneste prea tare deasupra umezim o foaie de copt si o asezam peste prajitura). Verificam cu scobitoarea (daca iese umeda dar fara compozitie lipita) si mai putem verifica tragad usor de hartia din tava – daca se vede rumenita prajitura inseamna ca este gata.
Lasam sa se raceasca in tava, dupa care o portionam – vom observa ca are formate 3 straturi : blat, crema si bezea. Este o prajitura usoara si pufoasa.
POFTA BUNA!!!