DulciuriPrajituriRetete

Prajitura rasturnata cu portocale

PRAJITURA RASTURNATA CU PORTOCALE




Retete365.RO   Prajitura rasturnata cu portocale   Sa bucatarim cu Leta

 Retete365.RO   Prajitura rasturnata cu portocale   Sa bucatarim cu Leta

INGREDIENTE:

Retete365.RO   Prajitura rasturnata cu portocale   Sa bucatarim cu Leta

4 oua

220 g de zahar

120 g de faina

150 g de unt

1 lingurita cu esenta de vanilie

un varf de cutit cu sare

2 portocale potrivite

100 g de zahar

PREPARARE:

Incingem cuptorul la 160°C (treapta 3 a unui cuptor clasic). Pregatim o forma rotunda de prajituri (eu am folosit 2 forme din silicon ca sa fie prajiturile mai mici).

Spalam portocalele si le taiem felii rotunde potrivite. Apoi le asezam frumos in forma. Presaram cele 100 g de zahar peste feliile de portocala si dam tava la cuptor. Lasam pana ce se topeste zaharul si se caramelizeaza usor. Portocalele isi vor lasa zeama, dar cu rabdare le lasam pana se formeaza un sirop gros si se caramelizeaza usor.

 Retete365.RO   Prajitura rasturnata cu portocale   Sa bucatarim cu Leta Retete365.RO   Prajitura rasturnata cu portocale   Sa bucatarim cu Leta Retete365.RO   Prajitura rasturnata cu portocale   Sa bucatarim cu Leta Retete365.RO   Prajitura rasturnata cu portocale   Sa bucatarim cu Leta

In acest timp punem intr-un vas incapator ouale impreuna cu zaharul, sarea si esenta de vanilie. Mixam pana isi tripleaza volumul si devin o crema pufoasa. Cernem faina si o adaugam peste oua. Amestecam cu o spatula de plastic sau silicon sau cu un tel. Usor omogenizam si adaugam untul pe care l-am topit in prealabil.

Retete365.RO   Prajitura rasturnata cu portocale   Sa bucatarim cu Leta Retete365.RO   Prajitura rasturnata cu portocale   Sa bucatarim cu Leta Retete365.RO   Prajitura rasturnata cu portocale   Sa bucatarim cu Leta Retete365.RO   Prajitura rasturnata cu portocale   Sa bucatarim cu Leta Retete365.RO   Prajitura rasturnata cu portocale   Sa bucatarim cu Leta




 Scoatem forma de la cuptor si turnam compozitia peste feliile de portocala caramelizata. Dam la cuptor pana cand se rumeneste usor (cam 20 de minute – in functie de cuptor). Testam cu o scobitoare si daca aceasta iese curata prajitura este coapta.

Retete365.RO   Prajitura rasturnata cu portocale   Sa bucatarim cu Leta Retete365.RO   Prajitura rasturnata cu portocale   Sa bucatarim cu Leta Retete365.RO   Prajitura rasturnata cu portocale   Sa bucatarim cu Leta Retete365.RO   Prajitura rasturnata cu portocale   Sa bucatarim cu Leta

Scoatem prajitura de la cuptor, asezam deasupra o farfurie potrivita ca marime cu forma in care am copt prajitura si, cu atentie ca sa nu ne frigem, rasturnam. O lasam sa se raceasca si ridicam forma. Daca folositi o forma din silicon se va desprinde foarte repede. Pudram cu zahar si o taiem felii. E gustoasa …. eu am ramas impresionata de gustul dulce si aromat al zaharului caramelizat care se imbina placut cu tenta amaruie a cojii de portocala.

Retete365.RO   Prajitura rasturnata cu portocale   Sa bucatarim cu Leta Retete365.RO   Prajitura rasturnata cu portocale   Sa bucatarim cu Leta  Retete365.RO   Prajitura rasturnata cu portocale   Sa bucatarim cu Leta Retete365.RO   Prajitura rasturnata cu portocale   Sa bucatarim cu Leta  Retete365.RO   Prajitura rasturnata cu portocale   Sa bucatarim cu Leta

Cred ca o voi incerca si cu altfel de fructe… si va voi povesti…. Pana atunci:

POFTA BUNA!!!

Retete365.RO   Prajitura rasturnata cu portocale   Sa bucatarim cu Leta

Retete365.RO   Prajitura rasturnata cu portocale   Sa bucatarim cu Leta