Cateva reguli de igiena in bucatarie

Retete365.RO   Cateva reguli de igiena in bucatarie   Sa bucatarim cu Leta

  1. Intotdeauna ne spalam pe maini cu apa si sapun, atat inaintea pregatirii ingredientelor, cat si inaintea prepararii alimentelor.
  2. Nu lasam animalele de companie sa stea in bucatarie in timp ce gatim.
  3. Prosoapele de bucatarie le spalam regulat la temperaturi inalte, pentru distrugerea microbilor si a murdariei.
  4. Frontul de lucru si tocatorul trebuiesc spalate imediat ce au fost folosite. Ideal ar fi sa folosim tocatoare diferite pentru carne cruda, carne gatita, peste, legume, fructe, paine.
  5. Fructele si legumele trebuiesc spalate inainte de a fi folosite. Pe coaja lor pot sta bacterii.
  6. E bine de evitat folosirea oualelor cu coaja crapata, deoarece ar putea fi stricate. Cel mai bine este sa le spargem intr-un recipient separat si apoi sa le adaugam, pe rand, in preparatul nostru. Evitam astfel compromiterea intregii retete.
  7. Alimentele crude si cele preparate se tin pe rafturi diferite in frigider. Carnea se tine pe raftul de jos al frigiderului, sus se tin lactatele. Fructele si legumele se pun in sertarele inchise.
  8. In frigider nu ar trebui sa avem o temperatura mai mica de 5‎°C (41‎°F). In congelator temperatura optima este de -20‎°C (-4‎°F).
  9. Nu trebuie sa servim preparate care contin oua crude persoanelor insarcinate, persoanelor in varsta, copiilor sau celor cu intoleranta.
  10. Intodeauna folosim ingrediente proaspete, si de calitate, la temperatura camerei!!!

SPOR LA GATIT!!!