Clatite de post

On

CLATITE

Clatite de post   Sa bucatarim cu Leta

INGREDIENTE:

Clatite de post   Sa bucatarim cu Leta1 cana cu faina

1 cana cu apa minerala

50 ml ulei de floarea-soarelui

1 lingura cu zahar vanilat

1/2 lingurita cu sare

PREPARARE:

Intr-un castron se cerne faina si se amesteca cu zaharul si sarea. Se adauga apa minerala si amestecam usor cu un tel ca sa nu se faca cocoloase. Turnam si uleiul si amestecam compozitia care a devenit ca o smantana subtire (cum e smantana pentru gatit).

Clatite de post   Sa bucatarim cu Leta Clatite de post   Sa bucatarim cu Leta Clatite de post   Sa bucatarim cu Leta Clatite de post   Sa bucatarim cu Leta

Incingem o tigaie antiaderenta (a mea este foarte mare asa ca au iesit putine clatite – vreo 4 buc). Ungem tigaia cu ajutorul unui servetel inmuiat in ulei. Punem cu polonicul compozitie si rotim cratita in asa fel incat compozitia sa se intinda uniform. Se vor forma mici bule, iar cand incepe sa se dezlipeasca de cratita o intoarcem. Nu va dura mult coacerea unei foi.

Clatite de post   Sa bucatarim cu Leta Clatite de post   Sa bucatarim cu Leta Clatite de post   Sa bucatarim cu Leta

Ungem cu diverse umpluturi: gem sau dulceata, pasta de susan cu cacao, crema de ciocolata (dar nu mai e de post)…. Le rulam sau le impachetam ca un triunghi, pudram cu zahar vanilat si servim repede ca dispar fara sa ne dam seama…

Clatite de post   Sa bucatarim cu Leta Clatite de post   Sa bucatarim cu Leta Clatite de post   Sa bucatarim cu Leta   Clatite de post   Sa bucatarim cu Leta

POFTA BUNA!!!

Clatite de post   Sa bucatarim cu LetaClatite de post   Sa bucatarim cu Leta

Clatite de post   Sa bucatarim cu Leta
 
Tags:

Comments are closed.