Conopida pane

On

CONOPIDA PANE

Conopida pane   Sa bucatarim cu Leta

CE AVEM NEVOIE:

1 conopida maricica

4 oua

2 linguri cu faina

sare, piper

ulei pentru prajit

CUM PROCEDAM:

Despartim buchetele toata conopida si le spalam bine, apoi le lasam la scurs. Intr-o oala punem apa la fiert cu o lingura de sare si 4 – 5 linguri cu otet. Punem buchetelele de conopida in apa care fierbe si le dam intr-un clocot. Scurgem apa si lasam sa se racoreasca putin. Intr-un bol deoparte amestecam ouale cu faina bine de tot pana ajungem la o consistenta ca cea de la clatite. Punem ulei intr-o tigaie neaderenta si punem tigaia la foc potrivit.

Conopida pane   Sa bucatarim cu Leta Conopida pane   Sa bucatarim cu Leta Conopida pane   Sa bucatarim cu Leta Conopida pane   Sa bucatarim cu Leta Conopida pane   Sa bucatarim cu Leta

Cand uleiul incepe sa sfaraie (adica s-a incins) luam buchetelele de conopida si le scufundam in aluatul de pane. Scoatem cate un buchetel si il punem in tigaia cu ulei incins… Cand se rumenesc pe o parte se intorc si avem grija ca se rumenesc mai repede acum. Cand sunt aurii le scoatem pe hartie absorbanta si le lasam sa se raceasca.

Conopida pane   Sa bucatarim cu Leta Conopida pane   Sa bucatarim cu Leta Conopida pane   Sa bucatarim cu Leta Conopida pane   Sa bucatarim cu Leta

 

POFTA BUNA!!!

Conopida pane   Sa bucatarim cu Leta

Conopida pane   Sa bucatarim cu Leta
 
Tags:

Comments are closed.