Gogosele – Sfinci Siciliene

On

INGREDIENTE:

Gogosele   Sfinci Siciliene   Sa bucatarim cu Leta Gogosele   Sfinci Siciliene   Sa bucatarim cu Leta Gogosele   Sfinci Siciliene   Sa bucatarim cu Leta

300 g cartofi fierti

600 g faina

zeama de la 1 potocala

coaja de la o portocala

40 ml apa

200 ml lapte

5 g de drojdie uscata (sau 1 cub drojdie proaspata)

1 linguritra extract de vanilie

1 varf cutit cu sare

PREPARARE:

Eu am folosit drojdie proaspata, asadar am frecat-o cu o lingurita de zahar si am pus-o la inmuiat cu laptele cald, pentru a se activa. Intre timp am pasat cartofii fierti pana am obtinut un piure fin.

Gogosele   Sfinci Siciliene   Sa bucatarim cu Leta Gogosele   Sfinci Siciliene   Sa bucatarim cu Leta

Peste pasta de cartofi adaugam faina, zaharul, coaja si zeama de la o portocala mai mare si esenta de vanilie. Amestecam totul impreuna cu apa calduta (sa nu fie prea fierbinte pentru ca riscam sa oparim faina).

Gogosele   Sfinci Siciliene   Sa bucatarim cu Leta Gogosele   Sfinci Siciliene   Sa bucatarim cu Leta Gogosele   Sfinci Siciliene   Sa bucatarim cu Leta

Adaugam amestecul de lapte cu drojdie si presaram putina sare. Continuam sa amestecam pana obtinem o compozitie omogena si

Acoperim cu un prosop curat si lasam compozitia sa se odihneasca circa 1 ora, intr-un loc cald ferit de curent. Dupa o ora trebuie sa fie moale la atingere si daca apasam cu un deget compozitia va reveni usor la forma initiala.

Gogosele   Sfinci Siciliene   Sa bucatarim cu Leta Gogosele   Sfinci Siciliene   Sa bucatarim cu Leta

Intr-o cratita mai inalta incingem ulei de floarea soarelui (mai mult ca sa se creeze o baie de ulei). Cu o lingura luam din aluat si punem in uleiul fierbinte

Gogosele   Sfinci Siciliene   Sa bucatarim cu Leta Gogosele   Sfinci Siciliene   Sa bucatarim cu Leta Gogosele   Sfinci Siciliene   Sa bucatarim cu Leta Gogosele   Sfinci Siciliene   Sa bucatarim cu Leta

Gogosele   Sfinci Siciliene   Sa bucatarim cu Leta

Gogosele   Sfinci Siciliene   Sa bucatarim cu Leta
 

Comments are closed.