Tort fara coacere cu zmeura si vanilie
Tort fara coacere cu zmeura si vanilie
INGREDIENTE:
Pt. blat: 200 g migdale crude
100 g nuci crude
200 g curmale fara samburi
4 linguri cu ulei de cocos
Pt. crema: 400 g caju crud
300 g de zmeura congelata
5 – 6 linguri cu sirop de artar
70 g unt de cacao
vanilie
MOD DE PREPARARE:
Caju-ul il punem la hidratat vreo 4 ore sau o noapte (cu cat mai mult cu atat se mixeaza mai usor).
Pentru blat introducem ingredientele in robotul de bucatariesi mixam bine, pana ce ingredientele se amesteca bine si obtinem o compozitie lipicioasa. Luam o forma de tort si o tapetam o folie de plastic sau de aluminiu pe marginea inelului (ca sa putem scoate usor tortul din forma). Presam compozitia in tava si o punem la rece.
Pentru crema introducem intr-un blender cu putere mare nucile caju scurse. Adaugam siropul de artar si amestecam bine. Mixam bine pana devine o pasta fina careia ii adaugam untul de cacao topit. O impartim in 2 parti: una din parti o mixam cu vanilie si una cu zmeura. Intindem crema cu zmeura peste blat si lasam vreo 15 minute la rece. Apoi intindem si crema de vanilie si lasam tortul la rece cateva ore.
Scoatem inelul formei si ornam cu fructe proaspete si bucati de ciocolata neagra!
POFTA BUNA!!!