Negresa cu mere

On

NEGRESA CU MERE DE POST

Negresa cu mere   Sa bucatarim cu Leta

INGREDIENTE:

Negresa cu mere   Sa bucatarim cu Leta BLAT: 2 cani (250 ml) cu mere rase

2 cani cu zahar

2 cani cu faina

1 ceasca nuca macinata

1 lingura bicarbonat + un varf cutit sare

SOS: 20 de linguri cu apa

20 de linguri cu zahar

3 linguri cu cacao

2 linguri cu varf de margarina

PREPARARE:

Pregatim o tava (30X30 cm) pe care o ungem cu margarina si o pudram cu faina sau o tapetam cu hartie pentru copt. Preincalzim cuptorul la 180ºC sau treapta 4 la cuptoarele clasice.

Merele date pe razatoarea mare se amesteca cu zaharul si apoi se adauga bicarbonatul (pe care e bine sa il stingem cu zeama de lamaie). Adaugam nuca, faina, sarea si omogenizam. Turnam compozitia in tava (aceasta are o textura cremoasa, dar se va inchega la copt).

Bagam tava la cuptor pe o treapta de mijloc si o lasam pana capata o culoare cafenie, iar daca o apasam cu degetul este elastica si nu tare.

Negresa cu mere   Sa bucatarim cu Leta Negresa cu mere   Sa bucatarim cu Leta

In timp ce prajitura noastra este la cuptor pregatim sosul pentru insiropat. Este foarte simplu: se fierb toate ingredientele la foc potrivit timp de 10 minute si se lasa la racit pana este gata prajitura.

Negresa cu mere   Sa bucatarim cu Leta

Portionam prajitura cat este inca calda (in patrate sau mici dreptunghiuri). Se toarna deasupra sosul de cacao si se lasa 2-3 ore la rece (ca sa traga tot sosul).

Negresa cu mere   Sa bucatarim cu Leta Negresa cu mere   Sa bucatarim cu Leta

Se scoate fiecare bucata usurel si se tavaleste prin nuca macinata, nuca de cocos, alune macinate, etc sau o putem servi si asa.

Negresa cu mere   Sa bucatarim cu Leta

POFTA BUNA!!!

 Negresa cu mere   Sa bucatarim cu Leta

Negresa cu mere   Sa bucatarim cu Leta
 

Comments are closed.