Negresa usoara cu nuci
NEGRESA CU NUCI
INGREDIENTE:
3 oua
225 g de zahar
200 g de iaurt
1 si 1/2 linguri cu ulei vegetal
175 g de faina
75 g de cacao
100 g nuci taiate
zahar pudra si cacao pentru ornare
PREPARARE:
Incingem cuptorul la 190ºC (treapta 5). Se unge cu ulei o tava si se tapeteaza cu cacao (sau se aseaza o foaie de copt). Tava sa nu fie prea mare, aprox. 30×30 cm sau 30×20 cm. Separam albusurile de galbenusuri.
Intr-un castron mai mare punem galbenusurile impreuna cu zaharul, iaurtul si uleiul. Amestecam bine. Presaram in compozitie faina si cacaoa, amestecam si adaugam miezul de nuca taiat.
Albusurile se bat spuma. Punem peste compozitia de galbenusuri o lingura de albus si omogenizam. Apoi adaugam restul de spuma de albus si amestecam usor.
Se toarna compozitia in tava pregatita si se coace timp de 20 – 30 de minute (depinde de fiecare cuptor).
Testam negresa cu o scobitoare – o infigem in mijlocul negresei si trebuie sa iasa curata. Negresa se lasa sa se raceasca in tava si apoi se scoate pe un grilaj sau un blat de lemn si se portioneaza. Se pudreaza cu zahar.
POFTA BUNA!!!