Cartofi copti umpluti
10 cartofi pentru copt potriviti ca marime
sare
piper
cascaval ras
folie de aluminiu pt copt
Am spalat bine cartofii si i-am impachetat pe fiecare intr-o bucata de folie pentru copt. I-am asezat in tava de la cuptor si i-am bagat in cuptorul incins (180° C). In functie de cat de mari sunt cartofii ii lasam in cuptor (intre 40 si 60 de min). Ii intepam cu o furculita si daca aceasta intra usor in cartofi sunt gata.
Ii lasam sa se raceasca putin ca sa ii putem manevra. Ii desfacem din folie si ii taiem pe jumatate, astfel incat sa nu ii desfacem de tot. Cu o lingurita scoatem miezul si il amestecam cu cascaval ras (jumatate jumatate). Gustam de sare (sa nu fie cascavalul sarat) si condimentam cu sare si piper. Umplem jumatatile de cartofi cu aluatul obtinut si bagam la cuptor pentru 10 min. La cuptoarele electrice se poate folosi doar obtiunea caldurii de sus sau a unui grill. Rumenim, lasam sa se racoreasca si servim ca si garnitura impreuna cu o salata.
Pofta buna!!!