Fursecuri cu nuca
FURSECURI CU NUCA
INGREDIENTE:
200 g de unt (la temperatura camerei)
300 g de faina
150 g de miez de nuca
80 g de zahar tos
esenta dupa gust (vanilie, lamaie, etc)
PREPARARE:
Macinam miezul de nuca, apoi il amestecam cu faina, zaharul, untul si esenta (eu am folosit de vanilie). Amestecam bine cu mana sau cu robotul (daca nu avem rabdare). Va iesi un aluat moale, dar nu foarte lipicios. Formam o bila pe care o invelim in folie de plastic. Bagam bila la frigider pentru 30 – 40 de minute. In acest timp pregatim tava cu hartie de copt si masa de lucru o pudram cu faina.
Scoatem aluatul de la frigider si preincalzim cuptorul la 180º C (treapta 4). Intindem o foaie de aluat mai groasa (fursecurile nu se umfla la cuptor pentru ca nu au nici un agent de crestere). Taiem diferite forme (am folosit luna si stele). Atentie sa nu fie prea subtire foaia pentru ca vor iesi fursecuri uscate.
Nu va speriati daca foaia are tendinta de a se rupe; usor si cu rabdare luam formele taiate si le asezam in tava. Vor iesi foarte fragede.
Coacem 10 – 15 minute la temperatura de 180º C (treapta 4) pe treapta din mijloc a cuptorului. Eu le verific intorcandu-le: daca sunt usor rumenite pe spate le scot chiar daca deasupra sunt mai moi. Sunt foarte bine facute, ele ramanand astfel fragede. Le pudram cu zahar.
SFAT: Aceste fursecuri pot fi facute si in perioade de post, inlocuind untul cu margarina.
POFTA BUNA!!!