Negresa cu menta si ciocolata
INGREDIENTE:
325 g ciocolata amaruie
250 g unt
250 g zahar
5 oua
200 g faina
ciocolata cu menta (patratele umplute cu crema de menta)
esenta de menta
PENTRU GLAZURA:
75 g ciocolata neagra
75 g unt
esenta de menta
100g zahar pudra (+apa fierbinte)
PREPARARE:
Preincalzim cuptorul la 150°C. Tapetam o tava patrata (20cm) cu hartie de copt.
Ciocolata impreuna cu untul se topesc, se omogenizeaza si se lasa sa se raceasca. In acest timp batem oualele impreuna cu zaharul ca pentru pandispan pana devin o crema legata.
Peste aceasta crema adaugam faina alternativ cu ciocolata topita cu unt. Adaugam esenta de menta o lingurita. Turnam jumatate de compozitie in tava pregatita. Asezam patratelele de ciocolata deasupra si turnam restul compozitiei . Nivelam suprafata si dam la cuptor pentru 40 minute.
Lasam sa se raceasca si apoi transferam pe un gratar metalic. In timp ce se raceste noi pregatim 2 glazuri: una de ciocolata si una de zahar. Pentru cea de ciocolata topim ciocolata impreuna cu untul si o jumatate de lingurita cu esenta de menta. Pentru a doua glazura combinam zaharul pudra cu apa fierbinte: turnam incet cate o lingura cu apa peste zahar si amestecam pana devine pasta de cosistenta mierii.
Peste negresa rece turnam glazura de ciocolata, nivelam si lasam sa se racoreasca (sa nu se intareasca). Cu ajutorul unei pungi rupta la un capat trasam linii cu pasta de zahar. Cu ajutorul unei scobitori trasam modele pe suprafata prajiturii. Dam la rece pana cand se intareste glazura si taiem in patrate.
Este foarte aromata, densa si este desertul perfect pentru cina! Pofta buna!!!