Negresa cu cafea
INGREDIENTE:
100 g ciocolata neagra
100 ml cafea
50 g cacao
4 oua
200 g faina
300 g zahar
250 g unt
o lingurita bicarbonat + 2 linguri zeama de lamaie
PREPARARE:
Topim untul impreuna cu cafeaua si zaharul (oprim o lingura de zahar pentru albusuri). Punem deoparte 20 de linguri din acest amestec (il vom folosi mai tarziu). Separam albusurile de galbenusuri, iar albusurile le batem spuma cu un praf de sare si o lingura de zahar.
Galbenusurile le amestecam cu siropul de cafea si unt pana se spumeaza. Adaugam cacaua si faina si omogenizam cu ajutorul unui tel sau a unei spatule. Spuma de albusuri o adaugam peste aceasta compozitie, amestecand usor ca sa nu se lase. La sfarsit stingem bicarbonatul cu zeama de lamaie si adaugam in amestecul nostru.
Intr-o tava patrata (20x20cm) tapetata cu hartie de copt turnam compozitia si bagam la cuptor. Coacem 40 de minute la o temperatura de 150°C.
Lasam sa se raceasca si in acest timp pregatim glazura: in cele 20 de linguri de sirop puse deoparte topim ciocolata neagra si o turnam fierbinte peste negresa.
Savurati rece alaturi de o cafea fierbinte!!!!