Pâine Dukan cu tarate
Ingrediente:
3 albusuri
4 linguri cu tarate de ovaz
4 linguri cu tarate de grâu
3-4 linguri iaurt 0,1%
1 lingura cu drojdie uscata (este cam un pliculet de drojdie Dr. Oetcker)
Sare (după gust – eu pun cam jumătate de lingurita de cafea)
Preparare:
Se bat albusurile spuma tare si se adaugă sarea. Apoi cu ajutorul unei palete se amesteca pe rând taratele de ovaz, taratele de grâu, iaurtul (eu prefer iaurt in loc de lapte degresat pentru ca mi se pare ca iese mai crescută pâinea). La sfârșit se adaugă drojdie si se amesteca bine, apoi se toarna într-o tava tapetata cu hârtie de copt. Dacă aveți o tava din silicon nu mai trebuie hartia de copt.
SFAT: Cu cât tava este mai mică si mai ingusta cu atât pâinea va fi mai înaltă.
Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade (la cuptoarele clasice treapta 4 sau cea care este mijlocul treptelor de caldura – se lasa circa 5 minute). Se baga tava in cuptor de preferat la mijlocul cuptorului si se lasa in jur de 30 – 40 de minute (in funcție de fiecare cuptor). Când este rumenita uniform pe deasupra si marginile se desprins ușor de tava este gata. Se poate face si testul cu scobitoarea dar pentru ca pâinea rămâne ușor umeda in interior scobitoarea va ieși puțin umezita (dar nu cu aluat pe ea). Dacă este prea albă pe marginile laterale sau dacă scobitoarea iese încărcată atunci mai trebuie lăsată la cuptor (între 5 si 10 minute – in funcție de fiecare cuptor după cum va spuneam).
Se rastoarna si se inveleste într-un prosop curat. Se taie când s-a racit si se poate mânca ca atare sau împreuna cu salata de vinete sau cu o felie de sunca degresata, etc. De reținut ca are in conținut doza de tarate admisă pentru aprox. 3 zile de regim – pentru o persoana.
POFTA BUNA!
albusurile batute spuma |
se adauga taratele de grau |
apoi taratele de ovaz |
se amesteca usor cu o paleta de jos in sus impreuna cu iaurtul si drojdia |
se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt |
si rezultatul final |