De postDulciuriPrajituriRetete

Prajitura de post cu crema

Prajitura de post cu crema

Retete365.RO   Prajitura de post cu crema   Sa bucatarim cu Leta

INGREDIENTE:

Retete365.RO   Prajitura de post cu crema   Sa bucatarim cu Leta

BLAT: pentru o tava mare de cuptor




  • 300 g faina
  • 300 g zahar
  • 2 plicuri cu praf de budinca de ciocolata
  • 3 linguri cacao
  • 2 lingurite rase cu bicarbonat
  • 2 linguri cu otet alb
  • 8 linguri cu ulei
  • 400 ml apa/lapte de migdale sau soia sau orez (mie imi place laptele de migdale sau migdale cu orez)
  • 1 varf cutit sare

CREMA:

  • o conserva cu lapte de cocos (aprox. 165 ml)
  • 50 g zahar pudra
  • 200 g ciocolata amaruie (de post)
  • 150 g unt de arahide

DECOR:

  • nuca macinata
  • stelute din zahar

PREPARARE:

Pentru blat: Preincalzim cuptorul la 180°C. Tapetam cu hartie de copt tava de la cuptor. Intr-un castron amestecam ingredientele uscate: faina, zahar, budinca, cacao si sare. In alt vas amestecam ingredientele lichide: apa sau laptele si uleiul. Turnam amestecul lichid peste cel solid si omogenizam. La sfarsit punem intr-un pahar bicarbonatul si il stingem cu otet (daca nu aveti otet se poate folosi zeama de lamaie). Bicarbonatul se va transforma in spuma si o adaugam in compozitie. Amestecam bine, turnam compozitia in tava (este mai lichida). Coacem blatul 30 de minute si o incercam cu scobitoarea. Daca iese curata inchidem cuptorul si lasam blatul la racit. Daca nu il mai lasam cateva minute la copt, dar nu prea mult ca sa evitam uscarea sau chiar arderea.

Pentru crema: Laptele de cocos se amesteca cu zaharul si se infierbanta. Se adauga ciocolata amaruie (taiata cat mai mic posibil ca sa se topeasca repede). Se amesteca bine si cand aproape s-a racit adaugam untul de arahide. Omogenizam bine si cu un mixer batem crema pana devine aerata. O lasam la frigider macar o ora.

Asamblare: Taiem blatul in doua pe latime (fiindca am folosit o tava mare blatul ar trebuie sa fie subtire). Jumatate din crema o intindem peste un blat si acoperim cu celalalt blat. Acoperim prajitura cu restul de crema. Marginea o tapetam cu nuca macinata si decoram cu cateva stelute din zahar.

Este o prajitura simpla si foarte gustoasa! Eu am folosit-o si ca tort pentru ocazii speciale in zile de post.

Retete365.RO   Prajitura de post cu crema   Sa bucatarim cu Leta Retete365.RO   Prajitura de post cu crema   Sa bucatarim cu Leta

Retete365.RO   Prajitura de post cu crema   Sa bucatarim cu LetaRetete365.RO   Prajitura de post cu crema   Sa bucatarim cu Leta

POFTA BUNA!!!




  Retete365.RO   Prajitura de post cu crema   Sa bucatarim cu Leta

Retete365.RO   Prajitura de post cu crema   Sa bucatarim cu Leta

Retete365.RO   Prajitura de post cu crema   Sa bucatarim cu Leta