Colacel de post cu nuca
Colacel de post cu nuca
Ingrediente:
- 1 kg faina
- 40-50 gr drojdie proaspata
- 10 linguri zahar
- 100 gr margarina
- 4-5 linguri ulei floarea soarelui
- 400-500 ml lapte de migdale/cocos/soia
- coaja rasa de la o portocala
- esenta rom
- o lingurita sare
Umplutura
- nuci macinate amestecate cu cacao
- esenta rom
- zahar
- si un pic de lapte migdale/cocos/ soia ca sa devina mai lichida
Preparare:
Punem drojdia la inmuiat cu laptele caldut si un pic zahar.
Se amestecata apoi toate ingredientele intr-un castronel si se framanta macar ½ de ora.
Apoi se lasa apoi la crescut circa o ora la loc ferit de curent.
Se fac cozonacii si se lasa sa creasca in tavi iar vreo ora.
Se coc la foc moderat 45min – max. 1 h, proba cu scobitoarea. Deasupra i-am uns cu un amestec de ulei de cocos topit cu lapte si am presarat zahar (nu i-am uns cand i-am bagat in cuptor, caci fac o crusta tare deasupra si nu mai cresc bine, se ung cand sunt aproape gata).
POFTA BUNA!!!