Tarta cu pui Dukan
TARTA CU PUI DUKAN
Incepand cu Croaziera
INGREDIENTE:
2 oua
2 linguri de branza 0,1 % (mai cremoasa)
300 g piept de pui proaspat
1/2 plic cu praf de copt
un manunchi de frunze de ceapa verde
cateva fire de patrunjel verde
sare si piper dupa gust
MOD DE PREPARARE:
Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade.
Se despart ouale si albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Intr-un alt castron se amesteca (cu ajutorul unei spatula sau furculite) galbenusurile cu branza crema. Se adauga cele 6 linguri de tarate de ovaz. Se amesteca energic pana se obtine o pasta omogena.
Carnea impreuna cu ceapa verde si patrunjelul se toaca (eu am folosit un robot, dar cred ca e ok si cu masina de tocat carne). Se adauga compozitia aceasta peste pasta obtinuta mai devreme. Se amesteca bine impreuna cu praful de copt si piper.
Apoi se adauga albusurile batute spuma si se amesteca incet cu o spatula. Se aseaza aceasta compozitie intr-o forma de tarta (eu folosesc mult formele din silicon deoarece nu se lipeste produsul final de tava). Pe deasupra am presarat cateva granule de sare roz (poate fi si alba sau se poate omite).
Se baga la cuptor aprox. 45 de minute pe treapta din mijloc. Se lasa sa se rumeneasca usor pe deasupra. Trageti putin de marginile tavii si daca tarta se desprinde usor inseamna ca este gata. Puteti face si testul cu scobitoarea si daca iese curata tarta noastra este gata.
Serviti ca aperitiv sau alaturi de o salata proaspata din legume de sezon.
POFTA BUNA!!!