Vafe sarate cu cascaval
INGREDIENTE:
2 oua
150 g faina
50 g unt topit
150 ml lapte
50 ml apa minerala
80 g cascaval ras (orice gama, chiar si amestecate mai multe feluri)
20 g parmezan ras
piper, ceapa verde, verdeturi (dupa gust)
sare (foarte putina – branzeturile sunt deja sarate)
o lingura unt topit pentru aparatul de vafe
PREPARARE:
Separam ouale si batem albusurile cu un praf de sare, pana devin o spuma tare. Se adauga galbenusurile, untul topit si apa minerala pe care le omogenizam usor. Cu un tel incorporam faina, cate o lingura pe rand ca sa nu faca cocoloase si alternam cu lapte.
Apoi adaugam cascavalul ras si piperul, ceapa verde tocata fin si verdeata dupa gust (patrunjel, marar). Eu nu am mai pus sare pentru ca nu voiam vafe foarte sarate….
Incingem aparatul de vafe, cu o pensula ungem amandoua fetele si turnam in mijlocul lui un polonic de aluat (vor iesi mai groase decat vafele dulci: https://www.retete365.ro/vafe-clasice/. In functie de instructiunile fiecarui aparat inchidem aparatul si coacem pana cand vafa este maro aurie.
Pot fi servite calde sau reci, la micul dejun sau ca aperitiv, ba chiar la picnic!
Pofta buna!!!