Varza cu afumatura
VARZA CU AFUMATURA -DUKAN
Începând cu Croaziera ( PL)
INGREDIENTE:
1 varza potrivită
2 morcovi de marime mijlocie
1/3 dintr-un pastarnac mic
Suc de roșii
1 pulpa de curcan afumata ( pastrama de curcan de la Penes)
Sare si piper după gust
Legume deshidratate -ceapa si verdeturi- (pe care eu le cumpăr de la Kaufland de la raionul condimentelor)
MOD DE PREGĂTIRE:






Varza se toacă fin, ca pentru o salata; morcovul si pastarnacul (pe care eu le folosesc doar pentru gust si aroma la aceasta mâncare) se dau pe razatoarea mică. Afumatura de curcan se taie felii potrivite.
![]() ![]() ![]() |
Pastrama din pulpa de curcan de la Penes |
![]() ![]() ![]() | |
acestea sunt borcanele cu legume deshidratate de la Kaufland |
Punem totodata si sucul de roșii – cam 1/2 l – amestecam, acoperim cu un capac si lăsăm sa fiarba ușor pana ce zeama scade cam 3/4 din cantitate.
Gustam si asezonam cu sare (dacă mai trebuie) si piper.
POFTA BUNA!