Negresa usoara cu nuci

On

NEGRESA CU NUCI

Negresa usoara cu nuci   Sa bucatarim cu Leta

INGREDIENTE:

Negresa usoara cu nuci   Sa bucatarim cu Leta3 oua

225 g de zahar

200 g de iaurt

1 si 1/2 linguri cu ulei vegetal

175 g de faina

75 g de cacao

100 g nuci taiate

zahar pudra si cacao pentru ornare

PREPARARE:

Incingem cuptorul la 190ºC (treapta 5). Se unge cu ulei o tava si se tapeteaza cu cacao (sau se aseaza o foaie de copt). Tava sa nu fie prea mare, aprox. 30×30 cm sau 30×20 cm. Separam albusurile de galbenusuri.

Intr-un castron mai mare punem galbenusurile impreuna cu zaharul, iaurtul si uleiul. Amestecam bine. Presaram in compozitie faina si cacaoa, amestecam si adaugam miezul de nuca taiat.

Negresa usoara cu nuci   Sa bucatarim cu Leta Negresa usoara cu nuci   Sa bucatarim cu Leta Negresa usoara cu nuci   Sa bucatarim cu Leta Negresa usoara cu nuci   Sa bucatarim cu Leta Negresa usoara cu nuci   Sa bucatarim cu Leta

Albusurile se bat spuma. Punem peste compozitia de galbenusuri o lingura de albus si omogenizam. Apoi adaugam restul de spuma de albus si amestecam usor.

Negresa usoara cu nuci   Sa bucatarim cu Leta Negresa usoara cu nuci   Sa bucatarim cu Leta Negresa usoara cu nuci   Sa bucatarim cu Leta

Se toarna compozitia in tava pregatita si se coace timp de 20 – 30 de minute (depinde de fiecare cuptor).

Negresa usoara cu nuci   Sa bucatarim cu Leta Negresa usoara cu nuci   Sa bucatarim cu Leta

Testam negresa cu o scobitoare – o infigem in mijlocul negresei si  trebuie sa iasa curata. Negresa se lasa sa se raceasca in tava si apoi se scoate pe un grilaj sau un blat de lemn si se portioneaza. Se pudreaza cu zahar.

Negresa usoara cu nuci   Sa bucatarim cu Leta Negresa usoara cu nuci   Sa bucatarim cu Leta Negresa usoara cu nuci   Sa bucatarim cu Leta

POFTA BUNA!!!

Negresa usoara cu nuci   Sa bucatarim cu Leta

 

Negresa usoara cu nuci   Sa bucatarim cu Leta
 
Tags:

Comments are closed.