Prajitura cu ricotta si zmeura

Prajitura cu ricotta si zmeura

PRAJITURA CU RICOTTA SI ZMEURA

– reteta Ana Olson –

Prajitura cu ricotta si zmeura   Sa bucatarim cu Leta

INGREDIENTE:

Prajitura cu ricotta si zmeura   Sa bucatarim cu Letapentru blat: – 500 g de branza ricotta

– 300 g de zahar

560 g de faina

– 4 oua

– 113 g unt nesarat, topit

– 2 linguri esenta de vanilie

– 4 lingurite coaja de lamaie

– 4 linguri zeama de lamaie

– 3 lingurite praf de copt

2/4 lingurita de bicarbonat de sodiu

– 2/4 lingurita de sare

Prajitura cu ricotta si zmeura   Sa bucatarim cu Letatoping crocant: – 280 g de faina

– 300 g de zahar

– 12 linguri unt nesarat, topit

– 1 lingurita praf de copt

– 200 g de zmeura proaspata sau congelata (daca zmeura este congelata este bine sa fie amestecata bine cu faina ca sa impiedice lasarea de zeama)

PREGATIRE:

Se incalzeste cuptorul la 180° C (treapta 4 la un cuptor clasic) și tapetam cu hartie de copt o tava  cam de 43cm/36cm.

Batem ricotta cu zahărul, ouăle, untul topit, vanilia, coaja de lamaie si sucul de lamaie. Amestecam doar pana se omogenizeaza.

Prajitura cu ricotta si zmeura   Sa bucatarim cu Leta Prajitura cu ricotta si zmeura   Sa bucatarim cu Leta

Într-un castron separat cernem faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea. Adăugam amestecul uscat peste compozitia umedasi omogenizam ca sa nu aiba cocoloase. Turnam amestecul obtinut in tava pregatita.

Prajitura cu ricotta si zmeura   Sa bucatarim cu Leta Prajitura cu ricotta si zmeura   Sa bucatarim cu Leta Prajitura cu ricotta si zmeura   Sa bucatarim cu Leta Prajitura cu ricotta si zmeura   Sa bucatarim cu Leta

Pentru topingul crocant se amestecă făina cu zahărul si praful de copt. Apoi turnam untul topit până când amestecul este combinat în mod egal si are consistenta de nisip. Se presara zmeura peste blatul din tava. Presaram toping crocant in mod egal peste toata suprafata prajiturii.

Prajitura cu ricotta si zmeura   Sa bucatarim cu Leta Prajitura cu ricotta si zmeura   Sa bucatarim cu Leta Prajitura cu ricotta si zmeura   Sa bucatarim cu Leta Prajitura cu ricotta si zmeura   Sa bucatarim cu Leta Prajitura cu ricotta si zmeura   Sa bucatarim cu Leta

Coacem prajitura in jur de  45 – 55 de minute (până cand la o testul scobitorii aceasta iese curata din mijlocul prajiturii).

Prajitura cu ricotta si zmeura   Sa bucatarim cu Leta

Se lasa la racit in cuptor, se portioneaza si  se serveste impreuna cu intreaga familie.

Prajitura cu ricotta si zmeura   Sa bucatarim cu Leta Prajitura cu ricotta si zmeura   Sa bucatarim cu Leta

Prajitura este foarte buna impreuna cu o cafea proaspata!!!!!

POFTA BUNA!!!

Prajitura cu ricotta si zmeura   Sa bucatarim cu Leta

 

Prajitura cu ricotta si zmeura   Sa bucatarim cu Leta

,

Comments are closed.