Varza cu afumatura

On
VARZA CU AFUMATURA -DUKAN
Începând cu Croaziera ( PL)
Varza cu afumatura   Sa bucatarim cu Leta
INGREDIENTE:
1 varza potrivită
2 morcovi de marime mijlocie
1/3 dintr-un pastarnac mic
Suc de roșii
1 pulpa de curcan afumata ( pastrama de curcan de la Penes)
Sare si piper după gust
Legume deshidratate -ceapa si verdeturi- (pe care eu le cumpăr de la Kaufland de la raionul condimentelor)
 
MOD DE PREGĂTIRE:
 
Varza cu afumatura   Sa bucatarim cu Leta Varza cu afumatura   Sa bucatarim cu Leta
Varza se toacă fin, ca pentru o salata; morcovul si pastarnacul (pe care eu le folosesc doar pentru gust si aroma la aceasta mâncare) se dau pe razatoarea mică. Afumatura de curcan se taie felii potrivite.

Varza cu afumatura   Sa bucatarim cu Leta
Pastrama din pulpa de curcan de la Penes

Varza cu afumatura   Sa bucatarim cu Leta Într-o oala maricica se pun 2 cani de apa la fiert. Când începe sa fiarba se pune varza ușor (puțin câte puțin) sa se inmoaie. Când ați terminat cu toată varza se adaugă restul legumelor si se pune o lingura rasa de sare, 1 lingura de verdeturi deshidratate si 1/2 lingura de ceapa deshidratate. Legumele își vor mai lăsa apa astfel încât vor fi cuprinse de zeama. Lăsăm sa fiarba la foc potrivit pana scade zeama cam la jumătate ( 20 de minute) si apoi adăugam afumatura de curcan tăiate felii.

Varza cu afumatura   Sa bucatarim cu Leta
acestea sunt borcanele cu legume deshidratate de la Kaufland

Punem totodata si sucul de roșii – cam 1/2 l – amestecam, acoperim cu un capac si lăsăm sa fiarba ușor pana ce zeama scade cam 3/4 din cantitate.

Varza cu afumatura   Sa bucatarim cu Leta

Gustam si asezonam cu sare (dacă mai trebuie) si piper.

Varza cu afumatura   Sa bucatarim cu Leta

Se serveste cu ardei iute!

POFTA BUNA!
Varza cu afumatura   Sa bucatarim cu Leta
 
Tags:

Comments are closed.