Cheesecake cu fructe de padure – fara coacere
250 g biscuiti (care plac fiecaruia)
100 g unt
500 g crema de branza (mascarpone, tip philadelphia)
100 g zahar pudra
250 ml smantana lichida
50 ml suc de portocale
6 foi de gelatina
500 g fructe (zmeura, afine, mure – fiecare fruct singur sau in orice mix va place) – proaspete sau congelate
PREPARARE:
- Hidratam foile de gelatina – intr-un castron mai mare – sa fie acoperite foile cu apa rece (scufundam cate o foaie pe rand ca sa evitam lipirea lor)
- Zdrobim biscuitii – ori cu ajutorul robotului sau cu un facalet (punem biscuitii intr-o punga si ii zdrobim cu un facalet) f
- Untul se topeste si se adauga peste biscuiti. Se incorporeaza pana ajung toti biscuitii umezi. Se transfera intr-o tava (cu pereti detasabili sau pe care am infoliat-o cu folie alimentara transparenta). Intindem biscuitii uniform si ii presam cu o lingura sau cu un pahar neted. Dam forma la rece.
- Crema de branza se amesteca cu zaharul pudra.
- Smantana lichida se bate pana obtinem o frisca aerata, nu tare.
- Sucul de portocale se incalzeste si se adauga foile de gelatina bine stoarse. Amestecam si lasam pe foc mic doar pana cand se topesc foile de gelatina. Verificam sa nu fie prea fierbinte si incorporam in crema de branza.
- La final adaugam frisca batuta amestecand cu miscari usoare, de sus in jos (cu ajutorul unei palete). Incorporam usor o parte din fructe.
- Scoatem din frigider forma cu blatul de biscuiti si turnam crema de branza peste acesta. Nivelam si dam la rece pentru vreo 15 min. Dupa acest timp crema se intareste putin si punem restul de fructe deasupra.
- Tinem prajituta la rece pentru macar 3 ore inainte de servire!
POFTA BUNA!!!!
Sfat:
Daca folositi fructe proaspete sa nu lase mult suc – le scurgeti bine. Riscam sa inmuiem crema si va dura mai mult intarirea sau chiar nu se va intari.
Daca folositi fructe congelate va sfatuiesc sa le scoateti din congelator cand le incorporati. Aveti grija sa nu aiba bucati de gheata!
Eu folosesc biscuiti digestivi, dar pot fi folositi orice fel – cei care noua ne plac – inclusiv cei populari.
Folosim un unt mai gras ca sa lege bine biscuitii.
Tineti prajitura la rece acoperita pentru a nu imprumuta gusturi sau mirosuri din frigider.