Rulada pavlova cu crema mascarpone




Retete365.RO   Rulada pavlova cu crema mascarpone   Sa bucatarim cu Leta

INGREDIENTE:

Foaia de rulada: 200 g albus de ou

100 g zahar tos

100 g zahar pudra

20 g amidon de porumb

o lingurita cu zeama de lamaie

un varf de cutit cu sare

Crema: 250 ml smantana lichida pentru frisca

250 g mascarpone

50 g zahar pudra

Ornat: Fructe (zmeura/afine/coacaze/capsuni/portocala/kiwi/mango/etc.) – de preferat proaspete

Ciocolata, bezele, biscuit, etc

 

PREPARARE:

Albusurile proaspete le punem in vasul mixerului, pe care  l-am degresat (il sterg bine cu un servetel si cu zeama de lamaie sau otet). Adaugam sare si zeama de lamaie si batem la viteza medie pana face spuma. Adaugam mai intai zaharul tos si apoi zaharul pudra, cate o lingura, pe rand.

Cand zaharul s-a topit luam de pe peretii vasului spuma si mai amestecam circa 4-5 min cu mixerul la nivel mediu (pe pereti ramane mai mult zahar si este bine sa il omogenizam). Spuma rezultata este cleioasa si nu curge, iar cand ridicam telul ea se rupe ca niste turturi. Daca spuma se lungeste si nu se rupe mai batem cateva minute. Acum adaugam amidonul si omogenizam bine. Tapetam tava de la cuptor cu hartie de copt si intindem uniform bezeaua. Coacem timp de 30 min la o temperatura de 160°C (eu folosesc functia sus/jos+ventilatie).

Retete365.RO   Rulada pavlova cu crema mascarpone   Sa bucatarim cu Leta Retete365.RO   Rulada pavlova cu crema mascarpone   Sa bucatarim cu Leta

In acest timp pregatim o alta foaie de copt pe care o pudram cu zahar. Cand bezeaua este coapta scoatem din cuptor si rasturnam peste foaia pregatita cu zahar. Rulam si lasam sa se racoreasca. Eu mai rulez o data intr-un prosop umed – foaia ramane usor de manevrat.

Retete365.RO   Rulada pavlova cu crema mascarpone   Sa bucatarim cu Leta Retete365.RO   Rulada pavlova cu crema mascarpone   Sa bucatarim cu Leta Retete365.RO   Rulada pavlova cu crema mascarpone   Sa bucatarim cu Leta Retete365.RO   Rulada pavlova cu crema mascarpone   Sa bucatarim cu Leta

Intre timp pregatim crema. Batem smantana cu zahar pudra pana incepe sa se lege (sa nu fie prea tare). Adaugam mascarpone si omogenizam cu mixerul, la o viteza medie spre mare. Oprim doua linguri de crema.

Retete365.RO   Rulada pavlova cu crema mascarpone   Sa bucatarim cu Leta Retete365.RO   Rulada pavlova cu crema mascarpone   Sa bucatarim cu Leta Retete365.RO   Rulada pavlova cu crema mascarpone   Sa bucatarim cu Leta Retete365.RO   Rulada pavlova cu crema mascarpone   Sa bucatarim cu Leta

Desfacem foaia de bezea, intindem crema uniform si adaugam fructe. Rulam, decoram cu crema oprita si garnisim cu fructe, ciocolata sau mousse din fructe, dupa gust. Lasam la rece cateva ore sau peste noapte!

Retete365.RO   Rulada pavlova cu crema mascarpone   Sa bucatarim cu Leta Retete365.RO   Rulada pavlova cu crema mascarpone   Sa bucatarim cu Leta Retete365.RO   Rulada pavlova cu crema mascarpone   Sa bucatarim cu Leta

Servim cu pofta!!!!

vRetete365.RO   Rulada pavlova cu crema mascarpone   Sa bucatarim cu Leta Retete365.RO   Rulada pavlova cu crema mascarpone   Sa bucatarim cu Leta

O alta varianta de servire: peste crema de mascarpone intindem un strat de dulceata sau de piure din fructe (exemplu: 1 mango copt + 2 buc fructul pasiunii + 0 lingura cu zahar + 2 linguri zeama de lamaie. Se fierb pana devin un piure moale, se dau prin sita pentru a retine semintele fructului pasiunii.) Peste piure punem cubulete de mango proaspat, rulam si decoram.

Retete365.RO   Rulada pavlova cu crema mascarpone   Sa bucatarim cu Leta Retete365.RO   Rulada pavlova cu crema mascarpone   Sa bucatarim cu Leta Retete365.RO   Rulada pavlova cu crema mascarpone   Sa bucatarim cu Leta




Retete365.RO   Rulada pavlova cu crema mascarpone   Sa bucatarim cu Leta