Fursecuri cu nuca

On

FURSECURI CU NUCA

Fursecuri cu nuca   Sa bucatarim cu Leta

INGREDIENTE:

Fursecuri cu nuca   Sa bucatarim cu Leta

200  g de unt (la temperatura camerei)

300 g de faina

150 g de miez de nuca

80 g de zahar tos

esenta dupa gust (vanilie, lamaie, etc)

PREPARARE:

Macinam miezul de nuca, apoi il amestecam cu faina, zaharul, untul si esenta (eu am folosit de vanilie). Amestecam bine cu mana sau cu robotul (daca nu avem rabdare). Va iesi un aluat moale, dar nu foarte lipicios. Formam o bila pe care o invelim in folie de plastic. Bagam bila la frigider pentru 30 – 40 de minute. In acest timp pregatim tava cu hartie de copt si masa de lucru o pudram cu faina.

 Fursecuri cu nuca   Sa bucatarim cu Leta Fursecuri cu nuca   Sa bucatarim cu Leta Fursecuri cu nuca   Sa bucatarim cu Leta Fursecuri cu nuca   Sa bucatarim cu Leta

Scoatem aluatul de la frigider si preincalzim cuptorul la 180º C (treapta 4). Intindem o foaie de aluat mai groasa (fursecurile nu se umfla la cuptor pentru ca nu au nici un agent de crestere). Taiem diferite forme (am folosit luna si stele). Atentie sa nu fie prea subtire foaia pentru ca vor iesi fursecuri uscate.

Fursecuri cu nuca   Sa bucatarim cu Leta Fursecuri cu nuca   Sa bucatarim cu Leta Fursecuri cu nuca   Sa bucatarim cu Leta  Fursecuri cu nuca   Sa bucatarim cu Leta

Nu va speriati daca foaia are tendinta de a se rupe; usor si cu rabdare luam formele taiate si le asezam in tava. Vor iesi foarte fragede.

Fursecuri cu nuca   Sa bucatarim cu Leta  Fursecuri cu nuca   Sa bucatarim cu Leta

Coacem 10 – 15 minute la temperatura de 180º C (treapta 4) pe treapta din mijloc a cuptorului. Eu le verific intorcandu-le: daca sunt usor rumenite pe spate le scot chiar daca deasupra sunt mai moi. Sunt foarte bine facute, ele ramanand astfel fragede. Le pudram cu zahar.

Fursecuri cu nuca   Sa bucatarim cu Leta

SFAT: Aceste fursecuri pot fi facute si in perioade de post, inlocuind untul cu margarina.

POFTA BUNA!!!

Fursecuri cu nuca   Sa bucatarim cu Leta

Fursecuri cu nuca   Sa bucatarim cu Leta
 
Tags:

Comments are closed.